zo. mei 31st, 2020

Energie Besparen met een Vlog

2 min read

Wind

Vlog over Energie Besparing: https://youtu.be/LdHD7IkyfX0
 
Energie..
Een woord waar een hoop om te doen is.
Is het wel groen, komt het wel uit ons eigen koude kikkerlandje?
Maar misschien voor vele nog belangrijker.. is het wel betaalbaar?
 
Nou ik zeg u eerlijk, dat ligt niet aan mij, dat ligt niet aan de buurman, en ook niet aan de Energie leverancier, maar voor het grotendeel toch aan u zelf.
De bedragen die er elke maand en bij je jaarnota uitrollen zijn simpelweg Tarief x Verbruik .. dus als jij 1kwh stroom en 1m3 gas verbruikt, ben je relatief gezien weinig kwijt, en bij 1000kwh stroom en 1000m3 gas relatief gezien veel meer..
 
Hoewel daar ook een stokje voor te steken valt want bijvoorbeeld in Den Haag, Amsterdam en nog meer grote steden (ook kleine plaatsen) is vaak Stadsverwarming aanwezig, dit houd in dat je meestal je gas afneemt bij 1 vast bedrijf dat nooit zal veranderen, kwestie van contract met de huiseigenaar o.i.d.
Alleen dat Stadsverwarming is al peperduur, maar in hele sommige gevallen blijkt ook nog dat je een deel van je gas wel mee kan nemen naar een andere leverancier, dat deeltje waar je mee kookt bijvoorbeeld.
Voordeel als je jaarlijks overstapt zijn de cadeau’s die je dan krijgt, nadeel is alleen dat je dan wel de vast lasten hebt of je nu 1m3 gas of 1000m3 verbruikt die zijn altijd hetzelfde en kunnen per leverancier verschillen en aardig uit de klauwen lopen!
 
U snapt dus dat het een nadeel kan zijn als je weinig vebruikt.. zeker gezien de vast lasten/kosten.
Maar denk ook eens aan ons milieu, nem een voorbeeldje aan mijzelf.. ik heb bewust GEEN vaatwasser en GEEN droger, niet alleen omdat ik ze niet kwijt kan, maar meer omdat ik het ook pure zonde vind, en als ik zo in het afgelopen half jaar kijk, heb ik eigenlijk nog totaal geen probleem ondervonden daarin.
Ook het koken doe ik niet op gas maar op een Inductieplaat.. wat zeker een aanrader is, want wist je dat maar liefs 50% van het gas dat je op een gaspit verbruikt, zo de lucht in gaat en dus ongebruikt is.. let maar eens op je pan, je zet m op de pit en de helft vliegt er gewoon naast.. pure zonde.
 
Allemaal kleine bespaar tips zowel voor milieu als voor uw eigen portomonee..
 
Toevallig heb ik vorige week een korte vlog gemaakt over nog een besparing, of eerder een handige tip.
Kijk m op mijn Youtube kanaal, en abonneer dan gelijk voor mijn wekelijkse vlogs en leuke extra’s zoals Tips, Uitpakparty’s en nog veel meer..
 
Youtube Kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC1BOrb_xx0OIEBNkNA4Z1vA
Vlog over Besparing: https://youtu.be/LdHD7IkyfX0
LEES OOK:   Facebook vlog 15-08-17

Gerelateerde berichten

1 min read
1 min read
1 min read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | In samenwerking met BasvanZetten.nl en DeMuziekExperts.nl