za. aug 15th, 2020

Column: “Het weer”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bas On Air is elke dinsdagavond te beluisteren van 19:00 - 20:00 op de lokale omroep BR6, maar is ook live te beluisteren via deze website helemaal onderaan Luister Live BR6. Veel luister plezier!

Als er iets is dat mij enorm opvalt in dit land is dat als men even niet weet waar over te spreken, er gelijk gegrepen wordt op maar 1 onderwerp, het belangrijkste onderwerp des lands lijkt het wel, misschien wel des aards. Maar ik denk dat het ook komt omdat iedereen die naar buiten kijkt, dit onderwerp als eerste ziet, er zijn apps en wekkers die als eerste informatie laten zien over dit onderwerp, en mocht het nu zoals afgelopen zondag zo hevig worden dan staat heel Nederland even te beven op dees aardkloot! Ja als het nog niet duidelijk was deze column gaat over “het weer”.

Op zich, als er echt iets gebeurt dan kan het een heel boeiend onderwerp zijn, maar om nu telkens weer de zinnen te horen als “Mooi weertje he” of “Wat n somber weer” .. wat voegt die zin toe aan het weer dat je buiten ziet, ja dat het “mooi” of “somber” is, maar verder?
Heb het dan desnoods over de vormen van de wolken, of als deze er niet zijn, over hoe mooi de zon schijnt, over een mooie weerspiegeling op het water, of over hoe erg de warmte kan zorgen voor opdrogingen op het land, wat dan weer het keerpunt is van “het weer”.

LEES OOK:   Aankondiging TME 11-02-2020

Even tussendoor, ik vind “het weer” eigenlijk een beetje een vreemde benaming, ook omdat wij in onze woordenschat het woord “weer” op meerdere manieren gebruiken, weer als in wat er buiten gebeurt, maar ook weer als in is hij alweer te laat, of moeten we weer naar buiten. Nog beter is de zin, het weer is alweer somber, dan denk je wat is het weer, weer fraai. Een goede voor het Neerlands Dictee, hoewel er geen lastige woorden in zitten.

Hoe dan ook, op een gemiddelde dag is het of “gewoon mooi weer” of weer “zo’n sombere dag” , soms zijn er dagen dat er een storm over onze aardkloot raast en dan wordt het opeens een stuk spannender, je ziet de weerdeskundige wat vaker in het nieuws, die proberen dan in Jip en Janneke taal uit te leggen wat je vooral wel en vooral niet moet doen met bijvoorbeeld een storm als Ciara, vaak is het doe rustig aan, hoef je de weg niet op ga dan ook niet, binnen blijven is het veiligst, maar buiten zijn is niet verboden. Ons lokale horeca gelegenheid de Buren, maakte gebruik van het code Oranje dat is afgegeven, in het bericht werd vermeld, mooi Nederland in de kleuren van de Buren, kom gezellig langs om te schuilen. Ja ook in “het weer” kan een commerciële twist zitten!

LEES OOK:   Bericht van onze burgemeester

En als u zich dan afvraagt, maar Bas wat voor een weer heb jij dan het liefste? Wel de zomers van een graad of 35 of meer maak je mij zeker niet blij mee, soms in de winter een beetje ijs of sneeuw is altijd leuk, maar het vrolijkst maak je mij met een lente of zomerse dag met een volledig blauwe lucht, een schitterende zon en een graad of 25. Meer als dat heb ik niet nodig, wat ben ik snel tevreden he… Uche!

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda
juli

augustus 2020

september
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
27
28
29
30
31
1
2
Evenementen in augustus

1st

Evenementen in augustus

2nd

3
4
5
6
7
8
9
Evenementen in augustus

3rd

Evenementen in augustus

4th

Evenementen in augustus

5th

Evenementen in augustus

6th

Evenementen in augustus

7th

Evenementen in augustus

8th

Evenementen in augustus

9th

10
11
12
13
14
15
16
Evenementen in augustus

10th

Evenementen in augustus

11th

Evenementen in augustus

12th

Evenementen in augustus

13th

Evenementen in augustus

14th

Evenementen in augustus

15th

Evenementen in augustus

16th

15:00 - 17:00

Rouwcafé

Nelson Mandela Centrum
17
18
19
20
21
22
23
Evenementen in augustus

17th

Evenementen in augustus

18th

Evenementen in augustus

19th

Evenementen in augustus

20th

Evenementen in augustus

21st

Evenementen in augustus

22nd

Evenementen in augustus

23rd

24
25
26
27
28
29
30
Evenementen in augustus

24th

Evenementen in augustus

25th

Evenementen in augustus

26th

Evenementen in augustus

27th

Evenementen in augustus

28th

Evenementen in augustus

29th

Evenementen in augustus

30th

31
1
2
3
4
5
6
Evenementen in augustus

31st

Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: