do. aug 13th, 2020

Column: “1+1 GRATIS!!”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bas On Air is elke dinsdagavond te beluisteren van 19:00 - 20:00 op de lokale omroep BR6, maar is ook live te beluisteren via deze website helemaal onderaan Luister Live BR6. Veel luister plezier!

COLUMN : 1+1 GRATIS

Waar je ook kijkt je ziet het vaak genoeg voorbij komen …. ÉÉN PLUS ÉÉN GRATIS… soms zelfs TWÉÉ PLUS TWÉÉ en heel zelden ÉÉN PLUS TWÉÉ gratis … wat een gods wonder is dat?
Ze geven de spullen gewoon gratis weg .. hoe kan dat.

Nou ik kan u zeggen, daar gaat een hele commercie achter.
Stel iets kost in de winkel vijf euro en na een paar weken is dat product opeens één plus één gratis, gewoon omdat we er vanaf moeten.. zegt zo’n bedrijf dan. Wel ik kan u melden, als iets een VERKOOPprijs van vijf euro heeft dan heeft het misschien een inkoopprijs van één euro tot twee vijftig, reken uit uw winst, elke keer dat dat specifieke product verkocht wordt vangen ze dus ongeveer 2,50 , nou dan kunnen ze na al die weken winst vangen heus wel eens één product zogenaamd gratis geven, hebben ze alsnog winst.

LEES OOK:   ‘Evertshuis Interviewt’ gaat op herhaling [BR6]

Let u eens op als de landelijke drogisterij bij ons 2 stuks op het dorp, weer eens stunten met Shampoo, of Tandpasta één plus één gratis, ik kijk er niet raar van op dat ze dat NU op dit moment ook zo aanbieden.
Natuurlijk het is voor de consument leuk om zo’n aanbieding te zien, maar verkoop het gewoon voor een lager bedrag. Of ben ik nu de gekke klant? En denkt nooit iemand er zo over?

Sowieso is de commercie helemaal gek geworden, vooral als we de feesttijden in gaan, Pasen, Pinksteren, Valentijnsdag, Carnaval, Halloween, Sint, Kerst en Oud & Nieuw, en ik zal nog wel een paar dagen vergeten, voor elke feestdag zijn er weer zogenaamd speciale artikelen te vinden.

Neem even het aanstaande Pasen, de eieren worden dubbel zo duur en krijgen opeens een fabrieks geschilderd kleurtje … leuk want dat pel je er direct weer af, en met een beetje geluk of juist pech zit het kleurtje ook heel onbewust aan het ei geplakt, Oeps er zat een gaatje in de schil van het eitje.

LEES OOK:   COLUMN: Vakantie op maat

Een normaal bakje eier salade kost wat zal het zijn, tussen de één euro en één vijftig, met Pasen vermenigvuldigd dit zich met twee en betaal je makkelijk drie euro voor dit soort ongein.

Zo kan ik nog tich voorbeelden erbij halen, maar toch …. we blijven het kopen, dus de fabrikant blijft het maken en de supermarkt blijft het verkopen, of eerder andersom, de klant koopt het, de supermarkt ziet dat het verkoopt en koopt het weer en meer in bij de fabrikant en die maakt daardoor ook meer van die … zooi? Troep? ,, of zijn het gewoon leuke artikelen die nu eenmaal bij die tijd van het jaar horen? Ik denk dat iedereen hier zijn eigen gedachtegang en mening over heeft. Dat het geld kost dat is wel duidelijk.

Een heel recent voorbeeld zijn de mondkapjes, sommige winkeliers zagen dat de kapjes goed verkocht werden en gingen hun voorraad tien keer over de kop doen in de prijs, ook zag je markthandelaren die hun kraam verlenen voor het verkoop van vage des infectie middeltjes.

LEES OOK:   Hulp bij invullen belastingformulieren

Overal valt geld aan te verdienen want overal is wel weer een klant voor, zolang je het maar op de juiste plek verkoopt aan de juiste klanten.

Een leuke opdracht voor uzelf.
Loopt u de komende dagen nou eens de lokale drogisterij in en kijkt u eens naar de 1+1 of 2+2 gratis artikelen, en denkt u eens na, zou dit product echt voor dat bedrag verkocht worden, zo ja, hoeveel winst zal de verkopende partij hebben aan dit product? Mondwater voor 10 euro, nu opeens 2e halve prijs … tuurlijk…

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda
juli

augustus 2020

september
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
27
28
29
30
31
1
2
Evenementen in augustus

1st

Evenementen in augustus

2nd

3
4
5
6
7
8
9
Evenementen in augustus

3rd

Evenementen in augustus

4th

Evenementen in augustus

5th

Evenementen in augustus

6th

Evenementen in augustus

7th

Evenementen in augustus

8th

Evenementen in augustus

9th

10
11
12
13
14
15
16
Evenementen in augustus

10th

Evenementen in augustus

11th

Evenementen in augustus

12th

Evenementen in augustus

13th

Evenementen in augustus

14th

Evenementen in augustus

15th

Evenementen in augustus

16th

15:00 - 17:00

Rouwcafé

Nelson Mandela Centrum
17
18
19
20
21
22
23
Evenementen in augustus

17th

Evenementen in augustus

18th

Evenementen in augustus

19th

Evenementen in augustus

20th

Evenementen in augustus

21st

Evenementen in augustus

22nd

Evenementen in augustus

23rd

24
25
26
27
28
29
30
Evenementen in augustus

24th

Evenementen in augustus

25th

Evenementen in augustus

26th

Evenementen in augustus

27th

Evenementen in augustus

28th

Evenementen in augustus

29th

Evenementen in augustus

30th

31
1
2
3
4
5
6
Evenementen in augustus

31st

Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: