do. aug 13th, 2020

COLUMN: Sla vooral NIET je slag, en scoor liever een goal in een voetbaldoel.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bas On Air is elke dinsdagavond te beluisteren van 19:00 - 20:00 op de lokale omroep BR6, maar is ook live te beluisteren via deze website helemaal onderaan Luister Live BR6. Veel luister plezier!

Sla je slag en scoor… je hoort die uitspraak regelmatig op tv en misschien ook wel radio voorbijkomen.
Een zogenaamd slim bedrijfsplan bedacht door de geldwolven van Emesa NL BV ook wel bekend als VakantieVeilingen.
Je kan hier bieden op bepaalde producten, om het voor een zo laag mogelijk bedrag toe te eigenen.

Bijvoorbeeld dat ene Horloge of die Boormachine voor spotprijzen zoals gezien op TV.

Je ziet zo’n product voor een spotprijs, neem even een boormachine voor 10,- dat klinkt goedkoop.. je gaat bieden, en je moet per bod MINSTENS één euro meer bieden, dus je eerste bod is 11,- … tot nu toe nog vrij normaal.. maar dan komt de volgende bieder.. die bied ik noem even 15,- die gaat gelijk met 4 euro omhoog.. dat mag, je mag max 50,- meer bieden als het laatste bod..
Tot daar ook nog redelijk normaal, zo gaat een bieding nu eenmaal…
Nou ja na een aantal biedingen is de tijd om en jij hebt het laatste bod van 40,- gedaan op die overdeluxe boormachine gedaan. Opzich een goed bod, maar dan komt het welbekende ADDERTJE vanonder het gras vandaan.. want zoals elk biedings bedrijf .. had je van te voren al kunnen bedenken, komen er administratie en verzendings kosten bij.
Nou die kosten zijn niet de minste, er komt nog minstens 11 euro boven op de door jouw gemaakte biedings kosten, dus bied je 40,- dan betaal je minstens 51 euro, en dan kom je er misschien weer achter dat die boormachine weer duur betaald is, en waarschijnlijk goedkoper was in de doe-het-zelf-speciaalzaak. Het komt zelfs voor.. maar daarbij houden ze zichzelf uiteraard van de domme, dat het product dat je koopt veel goedkoper is dan de adviesprijs die er online bij wordt vermeld.
Bijv. een TV met adviesprijs 300,- kan in de winkel bijvoorbeeld maar 200 euro kosten, en dat is vals, want je gaat bieden tegen die adviesprijs, Ohhh hij is 300,- waard, nou dan bied ik wel 250,- heb ik alsnog winst… nou dat klopt dan dus niet helemaal.. helaas.

LEES OOK:   11-08: Ook deze week NON-STOP MUZIEK!

En het hoofd bedrijf waar dus Emesa BV staat aan het hoofd van nog zo’n bedrieger, namelijk VakantieVeilingen.
Één ding wat heel erg duidelijk is, is dat er met je wordt gespeeld op een heel negatieve manier, je ziet een bepaald bedrag, en je gedachte gaat er maar van uit dat dat bedrag klopt, daar bied je dus tegen op.
De slimste zijn diegene die OF helemaal niet meedoen aan dit soort ongein, of diegene die eerst controleren of die adviesprijs wel klopt… Overigens zou ik dit bij veel grote aankopen sowieso wel doen. Koop je een nieuwe auto voor 20000 euro, en controleer je niks.. rijd je even later langs een andere dealer die m voor 17500 verkoopt… Ik zeg je , ik weet wel betere dingen te doen met 2500 euro!

LEES OOK:   Weer een inbraak bij van Dam Brillen in Bodegraven

En dan nog zoiets, het bedrijf RUMAG dat valt onder.. RUMAG b.v. Ja duhh… dankzij de felle kritiek in de één na laatste uitzending van Zondag met Lubach is de zogenaamde “topman” van Rumag opgestapt.
Wat is nu het probleem… wel het blijkt dat de teksten die hun maken, vrijwel altijd gejat zijn.
Ze stonden bijvoorbeeld al heel veel eerder op websites, kranten of andere media.
Of iemand zet gewoon een leuk bedacht zinnetje onbewust op social media, en dat pakken hun mee als soort van aandenken aan jou.
Nog erger is dat ze probeerde te verdienen aan het momenteel heersende virus.
Ze hebben specials t-shirts in de verkoop gebracht waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis zou gaan.. Helaas hielden ze hier zelf een aardig bedragje aan over. Wel te verstaan tussen de 35 en 55 duizend op tijd van vermelding.

LEES OOK:   Column v/d Week: Herinnert u zich deze nog .. nog .. nog

Het zat zo, je kocht een shirt van hun website op het rode kruis te sponsoren. Het shirt kostte 14,95, en je sponsorde 10 euro aan het rode kruis. Helaas was dit niet zo duidelijk, want die 10 euro betaalde je nog BOVENOP die 14,95.. a fijn, dan zijn we wel van de kosten af toch? Nee… er kwam ook nog bijna 7 euro verzendkosten bij … uiteindelijk betaal je ruim 31,- per shirt … winst marge.. GIGANTISCH .. klopt dit in het kader van een goed doel en een rot virus… NEE!
Rumag deed niet slim en moet daar nu dus onder lijden.
Daarom hebben we DARUM nog 😉

Voor nu alle negatieviteit aan de kant, op naar het positieve.. we zijn vanaf heden BR6, wat staat voor Bodegraven Reeuwijk en de 6 kernen, maken 24 uur per dag en 7 dagen in de week Radio en Televisie programma’s voor U als luisteraar of kijker.
Alles is aangepast, de vormgeving van de Radio, en het uiterlijk van de kabelkrant, inclusief uiteraard het logo.
BR6 is er voor u, altijd dichtbij via BR6.nl en social media BR6Nieuws.

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda
juli

augustus 2020

september
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
27
28
29
30
31
1
2
Evenementen in augustus

1st

Evenementen in augustus

2nd

3
4
5
6
7
8
9
Evenementen in augustus

3rd

Evenementen in augustus

4th

Evenementen in augustus

5th

Evenementen in augustus

6th

Evenementen in augustus

7th

Evenementen in augustus

8th

Evenementen in augustus

9th

10
11
12
13
14
15
16
Evenementen in augustus

10th

Evenementen in augustus

11th

Evenementen in augustus

12th

Evenementen in augustus

13th

Evenementen in augustus

14th

Evenementen in augustus

15th

Evenementen in augustus

16th

15:00 - 17:00

Rouwcafé

Nelson Mandela Centrum
17
18
19
20
21
22
23
Evenementen in augustus

17th

Evenementen in augustus

18th

Evenementen in augustus

19th

Evenementen in augustus

20th

Evenementen in augustus

21st

Evenementen in augustus

22nd

Evenementen in augustus

23rd

24
25
26
27
28
29
30
Evenementen in augustus

24th

Evenementen in augustus

25th

Evenementen in augustus

26th

Evenementen in augustus

27th

Evenementen in augustus

28th

Evenementen in augustus

29th

Evenementen in augustus

30th

31
1
2
3
4
5
6
Evenementen in augustus

31st

Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: