di. jun 2nd, 2020

Vega-vrijdag: Linzensalade met falafel

1 min read
ezonde vegetarische salade met linzen, tomaatjes, feta en balletjes falafel die super snel klaar is

Ingredienten

linzensalade 01
  • 250 gr linzen (uit blik of zak)
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr feta
  • 8 falafel balletjes (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 gr verse spinazie
  • Sap van halve citroenbosje korianderpeper en zout

Bereiding

linzensalade 01

Verwarm de falafel balletjes. Doe de linzen in een pan en verwarm deze kort. Snijd de tomaatjes doormidden en schep deze door de linzen. Breng op smaak met grof gehakte koriander, citroensap, peper en zout. Verdeel de spinazie over 2 borden. 

linzensalade 01
linzensalade 01

Schep wat van het linzenmengsel er op. Verdeel de falafelballetjes erover. Bestrooi de linzensalade met feta, koriander en amandel. Serveer de salade bij voorkeur lauwwarm, maar ook koud is lekker en ideaal om mee te nemen. Gebruik je rauwe linzen, laat deze dan van te voren weken en kook ze daarna gaar volgens de verpakking. Eet je deze salade als lunch, houd dan ongeveer 3 porties aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | In samenwerking met BasvanZetten.nl en DeMuziekExperts.nl