do. aug 13th, 2020

COLUMN: Het Mondkapjes Mysterie deel 32

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bas On Air is elke dinsdagavond te beluisteren van 19:00 - 20:00 op de lokale omroep BR6, maar is ook live te beluisteren via deze website helemaal onderaan Luister Live BR6. Veel luister plezier!

Ik ben vandaag voor het eerst met het openbaar vervoer gegaan sinds begin maart.
..
Ik woon in Den Haag dus dat is vrij bijzonder, menig mens gaat hier of dagelijks met de auto, of met het OV, en een mini procent, waaronder ik, gaat meerendeels met de Old Skool Hollandse Fiets.

Maar soms is het OV gewoon handig, of puur uit luiheid, of zoals ik omdat het echt niet anders kon.
Ik zit momenteel met enorme steken in mijn maag dus ik moest een buik echo laten doen.
… Voor u denkt oh nee nu krijgen we een medisch dossier, nee dat houd ik volledig privé.
Wel wil ik het hebben over de “Schijnveiligheid” van het mondkapje.
Ik heb het er al vaker over gehad, maar nog nooit echt ervaren, nu dus wel.
Een paar weken terug had ik dan die mondkapjes met het paard van trojen in huis gebracht, meer met het gevoel van “voor de zekerheid” en met de gedachte “die ga ik toch niet gebruiken de komende tijd” , maar het bleek toch nodig te zijn, het moet he .. sinds 1 juni MOET iedereen een mondkapje op in het OV.

Ik wil 2 kanten op, 1 het verleden dus vanaf ongeveer maart tot aan 1 juni, en het heden dus vanaf 1 juni tot aan vandaag, en dan dus de schijn veiligheid.

LEES OOK:   COLUMN: -Loos

Want in het verleden tussen maart en juni konden we wel met het OV reizen maar het werd erg afgeraden, kunt u thuis werken, dan graag! En daar werd ook aardig naar geluisterd, dat merkte ik in mijn straat bijvoorbeeld ook goed omdat ik opeens alle straten vol auto’s zag staan, wat inhoud dat er meer mensen thuis zijn, of niet met de auto gaan. In vergelijking met nu want er is weer genoeg plek voor een ieder.

In datzelfde verleden hoefde we geen mondkapje op, moesten we niet denken aan hygiëne sprays of wat dan ook in onze jaszak, broekzak of where ever.

Dan het heden vanaf 1 juni,, we moeten nu mondkapjes op in het OV.
Heel toevallig kwam er vanmiddag toen ik in de bus zat een meisje redelijk dichtbij mij staan om de bus uit te stappen, op zich zou je zeggen niet erg, ze hoestte niet, ze nieste en snotterde niet, niks mis. EN!!! JAAA!!! Ze had een mondkapje op, dus kom Bas , waar maak je je nou zorgen over?!
Als we dus zo gaan denken… ben ik bang dat we binnenkort niet aan een 2e of 3e besmettingsgolf zitten, maar eerder aan een 10e of 11e golf. Dat mondkapje is echt pure SCHIJNVEILIGHEID, zo’n prachtig woord dat er door deze corona periode bijgekomen is.
Want het maakt het er echt niet beter op.
Ik wilde eigenlijk tegen het meisje zeggen …
Dus jonge dame … jij dacht .. Ik ben goed want ik heb een mondkapje op, ik kan nu gaan en staan waar ik maar wil. .. Maar denk nou eens in… ik heb Corona, heb er geen weet van, maar ik raak je per ongeluk aan, terwijl ik net met mijn hand aan mijn bezwete voorhoofd zat. Succes met weer een periode thuis zitten, achter de geraniums zitten en … nou ja creabea’s zijn we nu wel geworden, helaas is ons huis al volledig van top tot teen verbouwd, en de tuin staat al overvol, .. nu het huis van de buren maar verbouwen?

Mensen denk toch eens na, het gaat niet om dat mondkapje, het gaat om je eigen gezondheid en veiligheid!
Het gaat er om dat iedereen weer normaal het leven in durft te gaan … en tot dat we een vaccinatie hebben moeten we ons dan aanpassen… dus kom op , doe niet moeilijk, met 1,5 meter kunnen we ook een hele hoop bereiken.

Enneh veel plezier in Frankrijk, België, Spanje, Of waar u ook maar heen gaat?!
Ik houd het wel bij Zeeland.. heel misschien!

LEES OOK:   Testlocatie corona voor zorgmedewerkers die niet in ziekenhuizen werken

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Laatste Nieuws

Regio Uitagenda
juli

augustus 2020

september
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
27
28
29
30
31
1
2
Evenementen in augustus

1st

Evenementen in augustus

2nd

3
4
5
6
7
8
9
Evenementen in augustus

3rd

Evenementen in augustus

4th

Evenementen in augustus

5th

Evenementen in augustus

6th

Evenementen in augustus

7th

Evenementen in augustus

8th

Evenementen in augustus

9th

10
11
12
13
14
15
16
Evenementen in augustus

10th

Evenementen in augustus

11th

Evenementen in augustus

12th

Evenementen in augustus

13th

Evenementen in augustus

14th

Evenementen in augustus

15th

Evenementen in augustus

16th

15:00 - 17:00

Rouwcafé

Nelson Mandela Centrum
17
18
19
20
21
22
23
Evenementen in augustus

17th

Evenementen in augustus

18th

Evenementen in augustus

19th

Evenementen in augustus

20th

Evenementen in augustus

21st

Evenementen in augustus

22nd

Evenementen in augustus

23rd

24
25
26
27
28
29
30
Evenementen in augustus

24th

Evenementen in augustus

25th

Evenementen in augustus

26th

Evenementen in augustus

27th

Evenementen in augustus

28th

Evenementen in augustus

29th

Evenementen in augustus

30th

31
1
2
3
4
5
6
Evenementen in augustus

31st

Het Lokale Weerbericht
Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: